Namnet ABRA är begynnelsebokstäverna i det företag Runo Ahlqvist grundade på 1960-talet!

Företaget blev snabbt känt som en ledande leverantör av produkter till plåtslageribranschen och ventilationsindustrin. Idag är ABRA ett välkänt begrepp bland Nordens plåtslagerier och det är nu inte bara i Norden ABRA’s produkter marknadsförs. 1986 förvärvade Sunchem AB samtliga aktier i AB Runo Ahlqvist. Sunchem AB och tidigare ägare hade under många år levererat olika produkter till AB Runo Ahlqvist och denna sammanslagning av försäljningsbolag och tillverkningsenheter visade sig lyckosam.

Idag tillverkas alla plåtdetaljer för ventilationsindustrin i Partille. I Getinge produceras takplåt- och rostskyddsfärger för metall och plåt. ABRA är också känt för sina fogmassor med klassiker som RUNOTEX Tix Transparent på programmet som idag omfattar ett 15-tal produkter – lim och fogmassor.

Sunchem AB är idag ett medelstort familjeföretag med ansvar för tradition, kunskap och produkter i tiden. Ett nära samarbete med industrin ger företaget möjlighet att utveckla produkter som både kvalitets- och miljömässigt svarar mot tidens krav.